Nederlands hout, de oplossing voor een circulair kantoor

Duurzaam kantoormeubilair door Nederlandse houtsoorten. 

Duurzaamheid uit zich bij Ardworks op verschillende manieren. De circulaire collectie van Ardworks bestaat uit verschillende Nederlandse houtsoorten zoals Eiken, Beuken, Populier en Douglas. Ardworks maakt gebruik van verschillende materialen om onderstellen te vervaardigen. Zo kan gekozen worden voor duurzaam beton, CO2 opslaand hout en recycled staal. Tijdens het productieproces en uitlevering van de producten wordt door Ardworks gelet op het aantal vervoersbewegingen. Zo worden ritten ten alle tijden gecombineerd om zo min mogelijk kilometers te maken.

Nederlandse houtkap houdt de ecologie is stand.

Staatsbosbeheer houdt haar productiebossen in stand door selectieve houtkap toe te passen. Momenteel verdwijnt het merendeel van het gekapte hout in laagwaardige producten zoals papier en karton. Deze producten zitten in de laatste fases van de productlevenscyclus. Door selectieve houtkap kan er binnen afzienbare tijd weer geoogst worden. Dit maakt hout een van de weinige volledig hernieuwbare grondstoffen.

Nederlands hout, de ultieme CO2 opslag.

De vastgelegde CO2 opslag in houtproducten is 1634kg C02 per kubieke meter. Dit staat gelijk aan het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 1 huishouden, of de uitstoot van 13.731 kilometer in een middenklasse auto.

Hout gebruiken voordat het gaat rotten.
Een volwassen boom van 50 jaar oud heeft in haar levensduur zo’n ton aan CO2 gefilterd. Deze hoeveelheid CO2 komt vrij als de boom sterft en ontbind. Door hout als grondstof te gebruiken in bijvoorbeeld meubels of houtbouw verleng je de CO2 opslag.

Ecologische voetafdruk Nederlands hout vele malen lager dan de houtimport.

De ecologische voetafdruk van Nederlands hout is vele malen lager ten opzichten van geïmporteerd hout uit Zuid-Europa, Azië of Zuid-Amerika. Het transport van geïmporteerd hout is een groot probleem. De grootste leveranciers van niet tropisch gezaagd hout zijn: Rusland, Zweden en Duitsland. Het tropisch hout komt voornamelijk uit Maleisië, Indonesië en Brazilië. Van het in Nederland gebruikte zaaghout wordt ongeveer 2,1% in Nederland gekapt terwijl er 373.000 hectaren bos zijn. Nederlands hout wordt gekapt vanuit productiebossen in opdracht van Staatsbosbeheer. Er vindt dus geen illegale houtkap plaats.

Ardworks, voor een duurzaam en circulair kantoor.

Ardworks kan u helpen in de transitie naar een duurzame kantoorinrichting. Wij staan bekend om maatwerk vergadertafels, bartafels, bureaus en wandkasten. Voor meer informatie over duurzame houtsoorten in uw kantooromgeving, neem contact met ons op.

Ardworks B.V.
Turnhoutseweg 11
5438 NR Gassel
0486 – 475865