In Amstelveen heeft BAG Architecten het probleem van de starter van een even eenvoudige als doeltreffende oplossing voorzien.

Verdeeld over vier langwerpige blokken van ieder twee lagen hoog hebben zij galerijwoningen en grondgebonden woningen samengevoegd tot een soort groot patioblok.

Door de vier bouwmassa’s op de hoeken en langs de lange zijde van de kavel te positioneren, is er op het middenterrein een gemeenschappelijke, maar private binnentuin ontstaan.

De woningen in het plan zijn eenvoudig en doeltreffend. Afgezien van kleine interne variaties bestaat de keuze uit een woning op de begane grond met tuin, of een woning op de eerste verdieping, ontsloten door een galerij en voorzien van Frans balkon.

Meest bijzondere aan de oplossing van BAG blijft echter de genoemde binnentuin. Door afwisselend voordeuren en achtertuinen aan dit gebied te leggen ontstaat er een zekere variatie. Heldere betonnen tuinmeubelen van Ardworks geven aanleiding tot gebruik.

Verdiepingshoge en gevelbrede vouwbare luiken geven de bewoner tot slot wel de keuze de gezamenlijke tuin ‘in huis door te laten dringen’ of juist buiten te sluiten. Hiermee bieden de 96 appartementen duidelijk een aantrekkelijk alternatief voor een snel groeiende doelgroep.

In opdracht van BAG Architecten heeft Ardworks meubilair op maat geleverd.

  • Voor meer informatie kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.