Duurzaam! Een tafelleven lang…

Bij Ardworks maken wij tafels met de overtuiging dat er over 100 jaar nog steeds aan gewerkt wordt. We willen dan ook ons steentje bijdragen om te zorgen dat Nederland dan niet onder water staat en er nog veel bedrijvigheid is in onze economie. Duurzaamheid is voor ons dan ook een belangrijk thema. Niet alleen voor bovenstaande redenen, maar gewoon omdat het logisch is om rekening te houden met je omgeving. We nemen je graag mee hoe duurzaamheid bij Ardwords vorm krijgt.

Kwaliteit in materiaal én productie

Voor onze boomstamtafels kiezen wij voor Europees eiken, waardoor we zeker weten dat ons hout altijd netjes aan de richtlijnen voldoet. Voordeel van het werken met hout uit Europa is dat er minder logistieke handelingen zijn en daarnaast kortere levertijden, wat de druk op het milieu verkleint.

Uiteraard zijn we ook fan van de warme uitstraling die dit hout als eigenschap heeft, die we graag zo willen houden en onze tafels daarom aflakken met een matte lak. En omdat onze lak de tafel beschermt tegen vlekken en kleine beschadigingen is de kans groter dat de tafel langer gebruikt wordt. Mooi én duurzaam dus.

Wij vinden dat goed hout het verdient om met respect behandeld te worden. We hebben ons productieproces zo opgesteld dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt en de belasting op het milieu zo laag mogelijk is. Alle onderdelen van onze tafels zijn volledig te recyclen, dus geen gebruik van kunststof of plastic.

Lokaal produceren waar mogelijk

Alle tafels van Ardworks worden door ons eigen team geproduceerd. Zo zien we toe op een duurzaam productieproces en hebben we de kwaliteit volledig in eigen hand. Voor tafels met een betonnen blad hebben wij een samenwerking in eigen beheer opgestart met een ambachtelijk bedrijf dat dezelfde visie heeft op betonbladen als wij.

Het wordt namelijk handgemaakt door echte betonliefhebbers, waardoor het tafelblad helemaal massief en prachtig glad wordt. Voordeel van de keuze voor het zelfverdichtend beton is tevens dat het tafelblad keihard wordt, waardoor zelfs als het gebouw instort de tafel er in ieder geval nog staat.

Wij waarderen de samenwerking met deze en andere regionale partners, zodat we echt een Hollands product af kunnen leveren.

Kiezen voor duurzaam 

Bij het ontwikkelen en inrichten van bedrijfspanden moeten we er samen voor kiezen om duurzaam te ondernemen. Als (interieur) architect weet je dat wanneer je kiest voor Ardworks, je kiest voor tafels met een duurzaam karakter. Een tafelleven lang…